Házi őrizetet kapott

Puskái között ülhet a fegyverkereskedő

Házi őrizetbe helyezte szombaton a bíróság azt a férfit, akinél a szerda este tartott házkutatás során nagy mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le a rendőrsök.

2011.11.19 17:42HavariaPress

A Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteki végzésében elutasítva az előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt, elrendelte a házi őrizetét annak a férfinek, aki ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás. A 41 éves férfi szerda este próbált eladni egy 0,22-es kaliberű puskát egy másik férfinek, a XIII. kerületben a Kassák Lajos utcában, de a rendőrök közbeléptek. Ezután tartottak házkutatást a férfi II. kerületi lakásán, ahol nagy mennyiségű éles és egyéb lőfegyvert, és lőszert, töltényhüvelyt, valamint könnygázt és más pirotechnikai eszközt találtak. A bírósági végzés szerint a férfi büntetlen előéletű és más büntetőeljárás nem folyik ellene, ezért a bíróság úgy ítélte meg, nem áll fenn a bűnismétlés veszélye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.