Csak egy kis információ

Mutyiból használta a robotzsarut a kaposvári hekus - vádat emeltek ellene

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat egy rendőr őrnagy és egy vele baráti kapcsolatban álló férfi ellen a kaposvári nyomozó ügyészség - közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden

2011.11.15 18:09MTI

Fekete Róbert, a főügyészség sajtószóvivője azt írta: az ügy elsőrendű vádlottja, aki a kaposvári rendőrkapitányság bűnügyi osztályán teljesített szolgálatot, folyamatban lévő büntetőeljárásokról adatokat, információkat szolgáltatott a másodrendű vádlottnak az ellene, illetve a hozzátartozói ellen indított ügyekben.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott - a rendőr őrnagy - 2006-ban több részletben kétmillió forintot adott kölcsön a másodrendű vádlottnak. Az erről készült szerződésben azonban már a másodrendű vádlott által felajánlott, egymillió forintnyi kamattal növelt összeg, azaz hárommillió forint szerepelt a kölcsön összegeként, amelyet a megadott határidő lejártáig - 2007. január 5-ig - a másodrendű vádlott nem fizetett vissza.

A másodrendű vádlott rávette a rendőrt arra - kihasználva baráti kapcsolatukat és a kölcsön megfizetésével hitegetve őt -, hogy a hivatali helyzetével visszaélve jogtalan előnyt biztosítson számára az ellene, illetve a hozzátartozóit érintően indított büntetőeljárásokkal kapcsolatosan, oly módon, hogy azokról őt tájékoztassa, kényszerintézkedés alatt álló ismerősei részére pedig üzenetet adjon át. Ez utóbbit a rendőr egy folyamatban lévő büntetőügyben meg is tette, két előállított ember számára üzenetet adott át.

A főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott a fentieken túl 2008 februárjától másfél éven keresztül jogtalan előnyszerzés céljából belépett az úgynevezett robotzsarurendszerbe, és hivatali célhoz való kötöttség nélkül, jogosulatlanul lekérdezést, személykeresést végzett, valamint büntetőügyekkel kapcsolatos kihallgatási jegyzőkönyveket, személyi adatokat töltött le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.