76-an már gyanusítottak

A buszokon küzd a rendőrség az uzsora ellen Borsodban

Uzsorások ellen kezdett kampányt Miskolcon a rendőrség - közölte Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

2011.10.25 19:08MTI

Gaskó Bertalan elmondta, hogy Miskolcon rendhagyó megoldást talált az uzsora elleni fellépésre a rendőrség: az LCD-monitorokkal felszerelt tömegközlekedési eszközökön olyan rövidfilmeket vetítenek az utasoknak, amelyből megtudhatják, mi a teendőjük, ha uzsorásokkal találkoznak.

A rendőrségi bűnmegelőzési ajánlások, üzenetek naponta átlagosan negyedmillió emberhez jutnak majd el - tette hozzá.

A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg 46 ügyben folytat büntetőeljárást uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ezeknek 76 gyanúsítottja van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.