Nyolcszáz halott

Halott pacsirták cérnaszálon: madártetemeket vitt a terepjáró

Halottakra bukkantak a Kiszombori Határátkelőhelyen: közel nyolcszáz pacsirta tetemére bukkantak a rendőrök egy belépésre jelentkező terepjáróban szombaton délután.

2011.10.22 17:10ma.hu

Az egyenruhások az olasz rendszámú jármű átvizsgálása során két dobozban találták meg az összesen 779 darab pacsirta tetemét - írja közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A hazánkban védett állatok eszmei értéke darabonként 10 ezer Ft: a terepjáró csomagtartójában így összesen 7 millió forintnyi bizonyíték lapult.

A terepjáró olasz sofőrjét és utasát – akik egyébként vadászok - a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, velük szemben természetkárosítás bűncselekmény gyanújával indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.