Hamis pénzzel fizettek Vásárhelyen, lebuktak

Nem jött be a gagyi húszezres a kocsmárosnak

Hamis pénzzel verte át egy bolt pénztárosát Hódmezővásárhelyen két férfi pénteken reggel. A vásárhelyi nyomozók egy építkezés közelében találták meg a bandát.

2011.10.22 11:16ma.hu

Az egyik Zrínyi utcai üzletből érkezett feljelentést tegnap a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettes egy hamis húszezressel fizetett a boltban. Ott először nem vették észre az átverést, csak akkor, amikor egy vendég átment a közeli kocsmából és elmesélte, hogy ott valaki próbálkozott hamis pénzzel fizetni, de nem fogadták el. A pénztáros nő ekkor nézte át a kasszában lévő bankjegyeket és találta meg a pár perccel korábban kapott hamis húszezrest.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói a szemtanúktól kapott adatok alapján széleskörű adatgyűjtést végeztek a városban, melynek eredményeként egy építkezés közelében rátaláltak arra az autóra, amellyel a pénzhamisítók érkeztek. A jármű átvizsgálása során a nyomozók további három hamis bankjegyet foglaltak le.
A nyomozók megállapították, hogy egy 32 éves kiszombori férfi adta a hamis húszezrest 42 éves szegedi társának, hogy azt a kocsmában egy kávéval váltassa fel, de amikor ott lebuktak, már maga ment be a közeli boltba, ahol ezer forintért vásárolt reggelit.

Az ügyben a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást. A 32 éves kiszombori férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Ő egyébként már nem ismeretlen a nyomozók előtt, ugyanis különféle bűncselekmények miatt már közel egy évtizedet töltött börtönben. Társa szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.