Álbajusz és paróka

Ékszerbolti rablást hiúsított meg az NNI

Összehangolt akcióban, az osztrák rendőrséggel közösen fogtak el az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai két férfit, pénteken, Pomázon, akik egy ékszerbolt kirablására készültek.

2011.10.17 12:36MTI

Közleményében kifejtette: Magyarországon a becslések szerint mintegy 100 ezer ember éhezik, a gyermekek 30 százaléka szegénységben él. Emellett családok tízezrei veszíthetik el lakhatásukat kezelhetetlen mértékű banki vagy közüzemi tartozásaik miatt. Mindeközben az MSZP szerint "az alacsony jövedelmű vagy épp munka nélküli, állást kereső állampolgárok egyre nagyobb tömegét hagyja magára a hatalom".

Az Országgyűlés pedig éppen a szegénység elleni küzdelem világnapján tárgyalja a hajléktalanokat börtönbüntetéssel és 150 ezer forint bírsággal fenyegető törvényjavaslatot - hangsúlyozta Mesterházy Attila. Az elmúlt másfél év kormányzati intézkedéseinek következtében a legrosszabb körülmények között élők terhei tovább nőttek - írta Mesterházy Attila, aki szerint ez a következő évben sem lesz másképp: "a szegények tehát szegényebbek lesznek, és egyre többen kerülnek majd a szegénység állapotába".

Mint írta: a munkavállalók többsége már az idén is rosszabbul járt, a tervezett adó- és járulékemelések, az adójóváírás kivezetése, és az áfa mértékének 27 százalékra emelése miatt a 2012-es év további lecsúszással fenyegeti őket.

Mellettük viszont 2012-ben nehezebb helyzetbe kerülnek a már nyugdíjban lévők és a jövőre nyugállományba vonulók, a rendvédelmi dolgozók, a pedagógusok, az egészségügyben dolgozók és a diákok is.

"A mi felelősségünk, hogy együttes erővel ne a szegények, hanem az igazi ellenség: a szegénység ellen lépjünk fel a jövőben" - fogalmazott Mesterházy Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.