Tizenketten megsérültek

Súlyos baleset a 81-es főúton: munkásokat szállító buszok ütköztek

A 81-es főúton, Magyaralmás térségében súlyos közlekedési baleset történt.

2011.10.13 08:14ma.hu

Az elsődleges adatok alapján két munkásokat szállító kisbusz haladt egymás után a 81-es főúton Mór felől Székesfehérvár irányába. A 13-as km szelvényben a hátsó kisbusz belerohant az előtte haladó kisbuszba, így a két jármű összeütközött.
 
Mint az a helyszíni szemle alapján kiderült, egy műszaki hibás építőipari daru állt a 13-as km szelvényben a Székesfehérvár felől Mór irányába tartó forgalmi sávban. A szemközti sávban egy Székesfehérvár felé közlekedő tizenöt-személyes Mercedes kisbusz sofőrje ezt észlelve lassított, azonban a mögötte haladó hétszemélyes Mercedes Sprinter kis-tehergépkocsi vezetője ezt későn vette észre, és hátulról nekiütközött a kisbusznak.

A balesetben összesen tizenketten sérültek meg, nyolcan könnyen, míg négyen súlyosan. A tizenöt személyes kisbuszban – ami Simontornyára tartott és tizenegy hölgy utasa volt, illetve a férfi sofőr – hárman súlyosan és öten könnyen sérültek. A hétszemélyes kisteherautóban – ami Pákozdra tartott – összesen öt férfi utazott. Közülük egy személy súlyosan, míg három könnyebben sérült. A  sofőr sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

 A helyszínre összesen öt mentőautó érkezett. Az összes sérültet Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.

 Egy órán keresztül teljes útzár volt a főút balesettel érintett szakaszán, de fél nyolckor rendőri irányítás mellett fél pályán megindult a forgalom.

 A helyszíni szemle már befejeződött, de a hétszemélyes kisteherautó még a helyszínen van a szalagkorlát mellett, mert az azt elszállító autómentő Győrből érkezik. Amíg a jármű elszállítása meg nem történik, továbbra is félpályás útlezárásra kell számítani. A rendőrök váltakozó irányból engedik a forgalmat, torlódás nincsen.    

 A baleset körülményeit a Móri Rendőrkapitányság vizsgálja. 

Fotó: MTI

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.