Keze roncsolódott, újperce leszakadt

Csőbomba szakította le a férfi ujját

A saját maga által összetákolt csőbomba robbant fel a nagycenki férfi kezében.

2011.09.28 08:00ma.hu

Kedden délután fél háromkor a mentők értesítették a Soproni Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy a nagycenki orvosi rendelőből K. László 57 éves helybeli lakost a Soproni Erzsébet Kórház sürgősségi osztályára szállították. A férfi, akinek a keze roncsolódott, újperce leszakadt - sérüléseiről először azt állította, hogy kaszával vágta meg magát. Később bevallotta, hogy egy csőbomba robbant fel a kezében, melyet saját maga készített - írja közleményélben a Soproni Rendőrkapitányság.

A férfi lakásán a rendőrök házkutatást tartottak, melynek során 2 db kézigránátot, 1 db erősen korrodálódott kukorica gránátot, házilag gyártott csőbombát és különböző vegyi anyagokat találtak. A rendőrök a ház 12 lakóját ideiglenesen kitelepítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának megérkezéséig.

A tűzszerészek a szemle során 1 db összeszerelt csőbombát, 1 db német gyártmányú tojásgránátot, 18 db piropatront, 174 db petárdát, 122 db lőszert, 1 db Flóbert pisztolyt, házilag szerelt gyutacsokat és házilag gyártott lőport és vegyszereket foglaltak le. Az 57 éves férfivel szemben lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság - zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.