Világos, hogy kikapott

Megmattolták Polgárt a világbajnokságon

Polgár Judit világossal kikapott az orosz Peter Szvidlertől a negyeddöntő második, szombati partijában az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló, kieséses rendszerű sakk Világkupán, amelyen így kiesett.

2011.09.10 15:22MTI

A viadal honlapja szerint a magyar nagymester a 45. lépést követően kényszerült a mérkőzés feladására a négyszeres olimpiai bajnok riválisával szemben, így 1,5-0,5-re elvesztette a párviadalt.

Polgár kiesése azt jelenti, hogy nem lett világbajnokjelölt, ugyanis a Vk első három helyezettje kapja meg ezt a címet. A Vk szeptember 20-ig tart.

A magyarok közül már csak Polgár Judit volt versenyben.

Eredmény: negyeddöntő,
2. mérkőzés:
Polgár Judit-Peter Szvidler (orosz) 0-1
Továbbjutott: Szvidler 1,5-0,5

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.