Lezárták a területet Székesfehérváron

Robbantással fenyegetőzött a kilakoltatásra ítélt család

Közveszéllyel fenyegetés miatt lezárta a rendőrség a székesfehérvári Selmeci utcának azt a szakaszát, ahol szerdára rendelték el egy 90 éves nő és két fia - egyikük 100 százalékos rokkant - kilakoltatását.

2011.08.24 09:55MTI

A rendőrök a gyalogos és jármű forgalom elől lezárták a területet, a gázszolgáltatást biztosító  E.ON pedig biztonsági okokból kikapcsolta a gázt. A helyszínre érkeztek a bombakeresők is - mondta el Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A helyszínen ott vannak a kilakoltatás ellen fellépő Magyar Szociális Fórum, valamint több média képviselői is.
   
A kilakoltatást július 5-én már elhalasztották, akkor egy hónap haladékot kapott az idős asszony és családja a kiköltözésre. Az önkormányzat pedig - bár nem érintett az ügyben, és a család nem is fordult hozzá segítségért - egy 39 négyzetméteres átmeneti otthont ajánlott fel nekik.

A család otthonát 2009-ben árvereztette el a bank megbízásából egy cég, miután az asszony egyik fia nem tudta törleszteni a 2007-ben devizában felvett szabad felhasználású hitelt, mert elvesztette a  munkáját, a mintegy 61 ezer forintos havi törlesztőrészlet pedig időközben 110 ezer forintra emelkedett.
   
A férfi szerint a bank valós értékének egyharmadáért árvereztette el a házat, így nem maradt pénzük új lakás vásárlására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.