Elmenekültek a rendőrök elől a csempészek

Autós üldözés Baja és Szeged között

A rendőrség közölte: két embert és egy magyar rendszámú autót köröznek a rendőrök, mert ez egyik férfi autójával megpróbálta az útról leszorítani az őt üldöző járőrautót, a másik pedig 2,5 millió forint értékű, szerb zárjeggyel ellátott cigarettával megrakott autóját hátrahagyva menekült el szerdán a szerb-magyar határ közelében.

2011.07.20 15:24MTI

A járőrök Kelebia mellett rejtett figyelést végeztek, mert korábban gyanúsan mozgott a helyszín közelében egy piros személygépkocsi - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
   
Szerdán reggel megjelent a piros autó, és egy zöld személygépkocsi követte. A járőrök a megkülönböztető jelzéseiket használva ellenőrizni akarták a járműveket.
   
Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy közlése szerint a piros személygépkocsi lemaradt, és a vezetője megpróbálta feltartóztatni a rendőröket azért, hogy a másik autó elmenekülhessen; le akarta szorítani az útról a rendőröket, többször fékezett, hogy a haladást lassítsa.
   
Az üldözés a Baja és Szeged közötti 55-as főúton folyt. A zöld személygépkocsi lesodródott az útról, egy kerékpárúton ment tovább, majd defektet kapott, és egy fémoszlopnak ütközött. Ezután vezetője kiugrott az autóból, és elszaladt.
   
A sajtóreferens tájékoztatása szerint a férfit nem tudták elfogni, és a piros gépkocsit vezető férfi is elmenekült Mórahalom felé.    
   
A zöld autóban négyezer doboz, szerb zárjeggyel ellátott csempészett cigaretta volt, értéke megközelítőleg 2,5 millió forint. A csempészés bűntettében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal indít eljárást.
   
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tesz a nyomozó ügyészségen, mert a járőröket megpróbálták az útról leszorítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.