Kevésbé csökkent

Kisebb csoda Szlovákiában: működik a fizetős net

A jósoltnál sokkal kevésbé csökkent a fizetőssé váló, havi 2,9 euróért olvasható szlovák honlapok látogatottsága.

2011.06.18 18:54MR1- Kossuth

Májustól havi 2,9 eurót kell fizetnie annak, aki legolvasottabb szlovák honlapok tartalmára kíváncsi. Az ingyenesség megszűnése miatt valóban csökkent a netes hírportálok látogatottsága, de csak 10-20 százalékkal, vagyis kevésbé, mint amire a médiumok számítottak.

A kezdeményezés tehát sikerült, minden közreműködő médiumnak megérte fizetőssé tenni egyes oldalait. Korábban megbuktak a hasonló kísérletek, mert az emberek nem fizettek az interneten elérhető hírekért. Most azonban a legolvasottabb lapok és a legnézettebb tévék internetes kiadásai összefogtak, és együtt hozták létre a piano névre keresztelt rendszert.

Ezen heti, havi vagy évi előfizetéssel lehet hozzáférni a lezárt cikkekhez.

A tapasztalat szerint tehát az olvasóknak sokkal kényelmesebb ez a rendszer, mint amivel jó öt évvel ezelőtt próbálkoztak az internetes médiumok, akkor ugyanis külön-külön tették fizetőssé az olvasnivalókat

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.