Szabadalmat sért a Guitar Hero?

Hangszercég perelheti a Guitar Herot

A két legnagyobb gitárgyártó cég egyike, a Gibson beperelhetné a Guitar Hero fejlesztőit, mivel a játék a cég által már levédett szabadalmat sért. Legalábbis a felvetések szerint. Az idén januárban eszmélő Activison már a bíróságon küzd a kényes helyzet kiküszöböléséért.

2008.03.14 08:30ma.hu

A Gibson, a gitárosvilág felének szívét megdobogtató cég (okot lásd picit feljebb, ő egy Gibson Les Paul, a rockzene egyik legendás hangszere - Led Zeppelin, Slash, mást ne mondjunk) beperelheti a Guitar Hero fejlesztőit, mondván: a játék sérti a szabadalmaikat. Ők ugyanis levédték a zenélés utánzását, mint játékötletet. És január óta tisztában van ezzel az Activision is - ezóta piszkálja őket a hangszercég.

Persze semmi gond, a cég egyrészt vizsgáltatja, történt-e szabadalomsértés, és küzdenek azért, hogy a bíróság megállapítsa a tisztességes eljárást, másrészt nem győzik belátni, mennyire jó fej a Gibson. Abban sem teljesen biztos, hogy az ő szabadalma megállja a helyét az ügyben. Természetesen boldogan egyezne ki valamilyen jogszerű megoldásban (nem kevés pénzre gyanakszunk egész konkrétan, lásd még az iPhone név körüli hercehurcát...).

A Gibson ötlete egy előre rögzített koncerttel való virtuális együttműködésről szólt, valamiféle 3D-s headsettel megbolondítva. Ami nem teljesen olyan, mint a Guitar Hero, de jobb félni mint megijedni.

Azért a játékfejlesztőknek nem kell aggódniuk: a szabadalom a headset mellett hangszerről is szól - és a fölöttébb dizájnos kontrollerek azért ettől a besorolástól még messze vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.