Milliós fogyasztásra számítanak

Nem olcsó a Microsoft első 3D játékkonzolja

Nem olcsó a Microsoft első 3D játékkonzolja iparági elemzők szerint.

2010.07.21 16:16MTI

A novembertől megvásárolható 150 dolláros (33 ezer forintos) Kinect a legolcsóbb Xbox 360-as konzollal együtt 299 dollárba fog kerülni, de a szakemberek szerinti magas ár ellenére is milliós fogyásra lehet számítani karácsony előtt.

A Microsoft elsősorban a több mint 40 millió Xbox 360-tulajdonost kívánja megcélozni az új mozdulat- és érzelemfelismerő hardverrel, amelyből mintegy 3 milliós eladást jósolnak az ünnepek előtt. Az elemzők azonban úgy vélik, hogy ez az ár még nem elég vonzó ahhoz, hogy a felhasználók a rivális konzoloktól Xbox 360-ra váltsanak.

"A csomagban mindennel együtt 299 dollárért kínált Kinect még mindig 100 dollárral drágább, mint a piacvezető Nintendo Wii" - magyarázta Michael Pachter a Wedbush Morgan elemzője, hozzátéve, hogy ezen az áron a Microsoftnak nem lesz esélye arra, hogy átvegye a vezetést.

Michael Gartenberg iparági szakértő szerint viszont a Kinect a vártnál magasabb árába beszámított játékkal együtt már nem is annyira sokkoló. Főként, ha az árat a Sony PS3-hoz hasonlítják.

A szeptemberben megjelenő PS3 plus, amelyben mozgásalapú vezérléshez szükséges kiegészítők is lesznek 479 dollárba (100 ezer forintba) fog kerülni Amerikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.