Még több infot akarnak

Légitársasági utazási szoftvert vásárol a Google

Légitársasági utazási szoftvert vásárol a Google. A magánkézben lévő ITA Software vállalatért 700 millió dollárt (158 milliárd forintot) kíván adni a keresőmotorjáról ismertté vált amerikai vállalat, hogy internetes felhasználóiknak tökéletesebb repülőjárat- és jegyár-információkat biztosítson.

2010.07.02 18:11MTI

"Egy olyan új repülőjárat-kereső szolgáltatást fejlesztünk, amelynek kialakításánál a végfelhasználókra koncentrálunk" - mondta csütörtökön Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója.

A Google tervei között nem szerepel a repülőjegy-árusítás és minden, az ITA és partnerei között létrejött szerződést tiszteletben kívánnak tartani - hangsúlyozta Schmidt. Az ITA felvásárlásával mindössze a Microsoft innovációival kívánják felvenni a versenyt,

ugyanis a redmondi szoftvercég Bing keresőmotorjában számos speciális böngészési lehetőség szerepel, mint például az utazás vagy a vásárlás. A mintegy 500 embert foglalkoztató ITA repülőjárat-információkat kezelő szoftverekkel foglalkozik, jelentős információs forrása az utazási irodáknak, légitársaságoknak.

Éppen ezért várható, hogy az illetékes amerikai hivatalok közelebbről is szemügyre veszik az üzlet részleteit. Trösztellenes ügyekkel foglalkozó ügyvédek szerint a Google-ITA megállapodást az illetékesek majd alaposan megvizsgálják, de végső soron jóvá fogják hagyni a felvásárlást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.