Az interneten tiltakoznak

Cseh online mozgalom a tervezett prágai Jackson-szobor ellen

Csehek ezrei csatlakoztak ahhoz az online tiltakozáshoz, amely meg akarja akadályozni, hogy Prágában szobrot emeljenek Michael Jackson emlékére.

2010.06.30 13:52MTI

A pop királyának rajongói a tavaly elhunyt Jackson születésének 52. évfordulóján, augusztus 29-én szeretnék felavatni a zenész kétméteres oszlopon nyugvó bronz mellszobrát a Letna parkban, ahol Jackson 1996-ban nagysikerű koncertet adott.

A főváros engedélyezte a tervet. Keddig azonban már több mint kétezren csatlakoztak ahhoz a Facebook közösségi portálon elindított tiltakozáshoz, amely szerint semmi értelme szobrot állítani neki, hiszen a világhírű zenésznek az égvilágon semmi köze sem volt a csehekhez.

"Michael Jackson - nyugodj békében, és hagyd békén a mi Letnánkat!"
- fogalmaz a petíció. Egy prágai galéria a vita megoldására azt javasolta, hogy inkább egy kortárs cseh művész szobrát állítsák fel a kiszemelt helyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.