Sokkal népszerűbb, mint a Vista anno

Windows 7: túl a 150 milliomodik licencen

A Windows 7 hivatalos megjelenését követő néhány hét után egyértelművé vált, hogy az operációs rendszer messze népszerűbb lesz, mint elődje, a rendkívül sokat kritizált Windows Vista.

2010.06.25 13:37ipon.hu

Ez persze nem volt nagy meglepetés, hiszen már a béta verziók megjelenésekor is tisztán látszott, hogy nagy érdeklődés övezi a friss operációs rendszert.

A Microsoft legfrissebb összesítése szerint eddig nem kevesebb, mint 150 millió Windows 7 licenc talált gazdára, ami annyit jelent, hogy eddig átlagban valamivel több, mint 7 licencet értékesítettek minden egyes másodpercben, mióta a Windows 7 megjelent.

Ez az adat nem több, mint érdekes statisztika, de a tény akkor is tény: a Windows 7 ennek a teljesítménynek köszönhetően a világ leggyorsabban fogyó operációs rendszere lett, már ami az értékesített licencek mennyiségét jelenti, ugyanis a 150 millió licenc 244 nap alatt talált gazdára.

A gyártó arról nem adott információt, hogy ebben a mennyiségben benne vannak-e az előrendelések és az ingyenes frissítési lehetőséget biztosító kuponok.

Ezzel egy időben a Microsoft beszámolója szerint a Windows 7 az üzleti felhasználók körében is igen nagy népszerűségnek örvend: a cégeknek nagyjából 75%-a gondolkodik a jelenlegi operációs rendszer Windows 7-re történő cseréjén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.