Konkurencia a Google Docs-nak

Ingyenes online Office, tárhellyel

A Microsoft ingyenes online Office programcsomagot kínál a felhasználók számára, a szolgáltatás igénybevételéhez pedig csak egy internet-képes számítógépre, valamint egy ingyenesen regisztrálható Live felhasználói fiókra van szükség.

2010.06.14 11:31ipon.hu

Az Office Web Apps segítségével a szoftveróriás a régóta a piacon lévő Google Docs számára kíván konkurenciát teremteni és a szolgáltatások listáját tekintve bizony méltó ellenfele lehet a Google megoldásának az online Microsoft Office.A webes Office legnagyobb előnye az, hogy bárhol hozzáférhetünk dokumentumainkhoz anélkül, hogy azokat noteszgépen vagy pendrive-on kéne magunkkal cipelnünk.

A szolgáltatáshoz SkyDrive tárhely tartozik, amely szintén egy ingyenes szolgáltatás, méghozzá 25 GB-nyi tárhellyel. Ennek a funkciónak köszönhetően a dokumentumok feltöltése után azok könnyedén szerkeszthetőek és megoszthatóak másokkal is, sőt, egy dokumentumon egyidejűleg akár többen is dolgozhatnak.

Érdekesség, hogy a feltöltött dokumentumok módosításait menti a szolgáltatás, azaz a dokumentumokból a módosításon átesett változatok mind elérhetőek, ha esetleg egy korábbi verzióra lenne szükség. Az Office Web Apps végleges változata a hét eleje óta érhető el, ám ezelőtt nagyjából 9 hónapon keresztül csak a bétatesztelők számára volt lehetőség, hogy kipróbálják a Microsoft felhő alapú szolgáltatását.

A szolgáltatás jelenleg angolul, spanyolul, franciául és németül tud, ezekhez a nyelvekhez kezelőfelületet és helyesírás-ellenőrzőt is kínál. A magyar felhasználók egyelőre csak angol kezelőfelülettel érhetik el a szolgáltatást, de a jövő héttől kezdve a felsoroltakon kívül egyéb nyelvek is elérhetőek lesznek, így remélhetőleg rövidesen magyarul is „beszél” majd az Office Web Apps.Hogy mit is tartalmaz a csomag?

Nos, ez az Office tulajdonképpen a 2007-es Office-hoz hasonlít és Word, PowerPoint, Excel,, illetve OneNote alkalmazásokat kínál a felhasználók számára. A szolgáltatás legfőbb funkcióit bármilyen webböngészővel elérhetjük, nincs külön megkötés, a népszerű szoftverekkel tökéletesen együttműködik az online Office. A feltöltött dokumentumokat nem csak asztali- és mobil számítógépeken, hanem internet-képes okostelefonon is megtekinthetjük, illetve szerkeszthetjük.

A szolgáltatás folyamatosan fejlődik, így az esetlegesen nem, vagy hibásan működő funkciók hamarosan elérhetőek lesznek.

Az Office Web Apps itt található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.