Önnek új üzenete érkezett - de ne nyítsa ki!

Vírusos e-mailek terjednek az OTP nevében

Az OTP Bank arra hívta fel a figyelmet, hogy ismét internetes csalók próbálják megtéveszteni az ügyfeleket. A bank körültekintésre és óvatosságra intett.

2010.05.05 12:43computerworld.hu

Míg az év elején elsősorban a CIB Bank került az internetes csalók és az adathalászok célkeresztjébe, addig az utóbbi hetekben az OTP ügyfeleinek kell a szokásosnál is körültekintőbbnek lenniük. A bank ugyanis ismét egy figyelemfelhívó közleményt adott ki, amelyben arról számolt be, hogy hamis, megtévesztő e-mailek útján próbálnak eddigi ismeretlen személyek kárt okozni, és vírust terjeszteni.

"Csalók próbáltak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben. Az angol nyelvű, „otpbank.hu account notification” tárgyú, vírust tartalmazó levelet az OTP nevét felhasználva küldték el több száz postafiókba." - áll az OTP Bank közleményében. A pénzintézet azt kérte, hogy ezeket a leveleket minden címzett mihamarabb törölje, és azokra semmiképpen se válaszoljon senki.

"Az OTP Bank soha nem kért és nem kér levélben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is. Az OTP Bank a mostani visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket. " - tette hozzá a pénzintézet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.