Hamis riasztás!

Kártérítés a lefagyó Windows miatt

A McAfee felhasználók egy része áldozatul esett egy rosszul sikerült update-nek: az antivírus program a frissítés miatt a harmadik javítócsomaggal bíró Windows XP létfontosságú elemét törölte, minek következtében a rendszer instabillá vált. A semmilyen biztonsági veszélyt nem jelentő svchost.exe állományt azonosította az update-et követően W32/Wecorl.a vírussal fertőzöttnek a McAfee szoftvere.

2010.04.27 19:45terminal.hu

Az eset ismertté válása után nem sokkal a vállalat elnézést kért ügyfeleitől. Barry McPherson, a McAfee vezető alelnöke elismerte a történteket: „A hiba megtörtént. Nincsen rá mentség.”

Ennyivel azonban nem érte be a cég, ezért nemrég bejelentették, hogy az otthoni felhasználók számára állják a javítás költségeit. Azaz aki például szervizbe vitte számítógépét, az hamarosan benyújthatja a cehet a McAfee-nek.

A részletek egyelőre még nem ismertek, de a következő pár napban közzéteszi a vállalat, miként képzeli el a jóvátételt. Azoknak pedig, akiket negatívan érintett az eset, de ennek ellenére kitartanak a McAfee mellett, beígértek egy ingyenes, két évre szóló licencidő-bővítést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.