Egyszerű használat, figyelemreméltó teljesítmény

Samsung Galaxy S - a megtestesült Mobil Internet

A Samsung Galaxy S (GT-I9000), új okostelefonjának nemcsak a használata egyszerű, de megjelenése és teljesítménye is figyelemre méltó.

2010.04.05 09:32ma.hu

A magyar Android platformra épült, 4 hüvelykes, valósághű képet adó Super AMOLED kijelző és az 1GHz-es processzor minden felhasználó igényét kielégíti. A testre szabott wifi alkalmazásnak köszönhetően a készülék maga a Mobil Internet: a Google-t, az online közösségi oldalakat, a chat és e-mail szolgáltatásokat is ugyanúgy böngészhetjük, mint számítógépünkön, s mindezt egyszerűen, bárhol és bármikor. Az új készülék májustól kerül az üzletekbe.
 
Az új Galaxy S első osztályú szolgáltatásaival és design-jával minden porcikájában a Samsung új vízióját, a "Smart Life" érzést erősíti, amely alapjában változtatja meg az okostelefonok használatát a hétköznapokban. A koncepció lényege, hogy a felhasználó - preferenciáinak beállítása után - személyre szabhatja a készülékre érkező webes tartalmakat, így csak olyan információt kap online, amelyre valóban szüksége van. A Daily Briefing tartalom-szolgáltatás azonnali elérhetőséget jelent időjárási adatokhoz, hírekhez, tőzsdéhez és a naptárhoz, míg a helyfüggő keresési lehetőségek (LBS1, Layar Reality Browser) segítségével az új okostelefonnal valóban okos módon netezhet tulajdonosa. 

A Galaxy S nagy hangsúlyt fektet a multimédia minőségére is. A villámgyors, 1 GHz-es processzor, a telefonos berkekben méretesnek számító 4 collos (10,16 cm) átmérőjű Super AMOLED kijelző minimális tükröződés és szupergyors érintés-érzékelés mellett nyújt páratlan minőséget. Az mDNIe2 technológia, amely a Samsung LCD és LED televízióiban már bizonyított, mind a fotókat, mind a videókat káprázatosan tisztán és élesen, kiváló minőségben jeleníti meg. A készülék HD videók esetében különösen példaértékű megoldásokat kínál mozgóképek rögzítéséhez, szerkesztéséhez, lejátszásához, sőt, az Interneten való böngészéshez és e-book olvasáshoz is. A minőséget a Layar Reality Browser teszi még lenyűgözőbbé.

A Galaxy S nem egyszerű  Internet Mobil, hanem maga a Mobil Internet: átfogó megoldásokat biztosít tulajdonosának. Az Android Market-ről beszerezhető számtalan alkalmazás segítségével az új okostelefonnal a határ valóban a csillagos ég: hozzáférhetünk a Google SearchTM, a GmailTM vagy a Google MapsTM szolgáltatásaihoz, és pillanatok alatt csatlakozhatunk notebookunkhoz, digitális kameránkhoz vagy akár televíziónkhoz is.

A Galaxy S új szabványt teremt az okostelefonok piacán - emelte ki JK Shin, a Samsung Electronics alelnöke, a Telecom üzletág vezetője, aki a nemzetközi CTIA Wireless 2010 kiállításon jelentette be az új készülék bevezetését. - Az új készülék igazi okostelefon: nem csupán kapcsolódási lehetőségeket teremt, de növeli a felhasználók hatékonyságát, segít magán- és szakmai életüket okosan, produktívan, ám mégis könnyedén élni.

A Galaxy S fontosabb alkalmazásai:

- Daily Briefing: azonnali elérhetőség időjárási adatokhoz, hírekhez, tőzsdéhez és az naptárhoz

-  All Share: más készülékekhez való kapcsolódását biztosítja a DLNA (Digital Living Network Alliance) technológia segítségével

-  Home Cradle: a készülék digitális képkeretként, asztali óraként, naptárként és mp3 -  Write and go: elég a szöveget bepötyögni, a formátumról a felhasználó később is dönthet (SMS, MMS, e-mail, naptárbejegyzés, jegyzet)

-  Swype: gyors és könnyű módja a képernyőre történő szövegbevitelnek – akár menet közben is

-  ThinkFree: Microsoft Office 2007 dokumentumok megtekintésére és szerkesztésére szolgál

-  Smart Alarm: ébresztőként, figyelmeztetőként funkcionál, természetes, nem zavaró hanghatásokat használ, és automatikusan bekapcsolja a kijelző fényét

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.