Legfrissebb, legátfogóbb és releváns találatok

Valós idejű keresés már magyarul is

A Google egy úgynevezett "legfrissebb találatok" részt helyezett el a szokásos találatok közé, ahol folyamatosan jelennek meg a keresett tartalomra vonatkozó és a weben fellelhető legújabb információk.

2010.03.19 15:23ma.hu

Mostantól a Google.hu oldalán is megjelennek a valós idejű keresési találatok. Amikor egy hírességről, foci csapatról vagy épp az aktuális politikai helyzetről szeretnénk olvasni, elég ezeket a keresőbe beírni és máris elolvashatjuk a legfrissebb híreket az adott témában. Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi találatok között megjelenik számos mikroblog szolgáltatáson és közösségi oldalon megosztott friss tartalom, illetve a legutoljára publikált hírek és blog bejegyzések is.

A Google egy úgynevezett „legfrissebb találatok” részt helyezett el a szokásos találatok közé, ahol folyamatosan jelennek meg a keresett tartalomra vonatkozó és a weben fellelhető legújabb információk. Emellett a keresési beállítások menü „frissítések” pontjában egy teljes oldal áll rendelkezésre a csiripek és bejegyzések számára.

A keresés után a következő oldalak találatai jelennek meg:

- olyan népszerű mikroblog oldalak, mint a Twitter,  FriendFeed, Jaiku és a Identi.cah legutolsó bejegyzései
- közösségi oldalakon keresztül - nevezetesen a Facebook-on és a MySpace-en - megosztott tartalmak
- legfrissebb cikkek és blog bejegyzések címe

A Google valós idejű keresésért felelős termék menedzsere Dylan Casey elmondta: „A weben történő keresés már természetes kiindulópontnak számít a világ információinak felkutatásakor, ezért is törekszünk arra, hogy a folyamatosan bővülő világhálón fellelhető tartalmak rengetegéből felhasználóinknak a legfrissebb, legátfogóbb és releváns találatokat biztosítsuk.  Az aktuális témák keresési eredményei mostantól a közösségi oldalakon és a mikroblogokon utoljára megosztott bejegyzéseket is tartalmazzák, de a nap aktuális történéseiről írt legfrissebb cikkeket is elolvashatjuk, akár másodpercekkel a publikálás után.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.