A világháló jó hely flörtölni

Egyre elfogadottabb világszerte az internetes ismerkedés

Világszerte egyre elfogadottabb az internetes társkeresés: egy új tanulmány szerint minden harmadik internet-használó úgy gondolja, a világháló jó hely az ismerkedésre.

2010.02.15 21:07MTI

A BBC Világszolgálat felmérése szerint a netes felhasználók 30 százaléka tekinti az internetet jó "vadászterepnek". A 19 ország csaknem 11 ezer netezőjének megkérdezésével készült kutatásból kiderült: India és Pakisztán azok közé az országok közé tartozik, ahol a legmagasabb az internetes randiért lelkesedők aránya.

Az indiai felhasználók 59, a pakisztániak 60 százaléka véli úgy, hogy a világháló jó hely a partnerkeresésre. Ez jól mutatja, hogy milyen hatalmas szerepet játszik az internet milliók életében világszerte - hangsúlyozta Sam Mountford, a felmérést végző GlobeScan kutatási igazgatója, hozzátéve: sokak számára - főleg a fejlődő világban - az internet nemcsak munkára, vásárlásra vagy a barátokkal való kapcsolattartásra jó, de hiteles terepe a társkeresésnek is.

Ghana és a Fülöp-szigetek is azok közé az országok közé tartozik, ahol a netezők jelentős része lelkesedik a netes ismerkedésért: az előbbiben a felhasználók 47, az utóbbiban 42 százaléka. Az Egyesült Államokban ugyanez az arány ugyanakkor csak 21, Dél-Koreában 16, Nagy-Britanniában 28, Franciaországban pedig 27 százalék.

Az eredmények azonban iskolázottság szerint is eltérést mutatnak: míg a felsőfokú végzettségűeknek csupán 28 százaléka tekinti az internetet jó párkereső közegnek, addig az érettségivel sem rendelkezők 36 százaléka gondolkodik így.

Az internetes társkeresésre vonatkozó felmérés egy nagyobb, a világhálóhoz való viszonyulást vizsgáló kutatás része, melynek eredményeit március 8-án hozzák majd nyilvánosságra. A BBC Világszolgálat számára végzett felmérés keretében összesen 10.976 olyan felnőttet kérdeztek meg, akik az adatfelvételt megelőző hat hónapban használták az internetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.