16 arckifejezés - Seagal még ennyit sem tud

Nem csepűt, chipet rág: egy robotszínésznő lett a társulat sztárja

"Robotolnak" egy dél-koreai színházban: robotszínésznő a társulat sztárja.

2010.02.12 08:01MTI

Teltházassá tette a Robothófehérke és a hét törpe előadásait tavaly, az idén pedig további szerepeket osztanak rá. A műnő életnagyságú, 157 centi magas és 16 arckifejezést képes variálni.

Játéka persze kissé gépies, gyakran nekimegy kollégáinak, mégis "szenzációs".

A koreai mellett angolul is tud, és nem kell neki súgni, sosem felejt el egyetlen sort sem szerepeiből. Ráadásul nincsenek sztárallűrjei és nem hisztériázik.

Dél-Korea élen jár a robotfejlesztésben, az ázsiai országban készült már sétáló robot, robotpingvin, -koala, -nyúl és egyéb. 2007-ben egy robot volt a ceremóniamester egyik tervezőjének esküvőjén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.