Itt az újabb divatos kütyü

Tizenévesek kattanhatnak rá a Smartbook-ra!

Az egyelőre még csak szárnyait bontogató új platform várhatóan elsősorban a fiatalok körében lesz népszerű.

2010.02.07 09:00ma.hu

A smartphone kategóriás mobiltelefonok, illetve a miniatűr hordozható számítógépek, vagyis a netbookok között tátongó rés betömésére hivatott smartbookok piacának mozgatórugója a fiatal, tizenéves közösség lesz.

Szakértők szerint a tinédzserek minden álmát teljesíthetik ezek az új kütyük, hiszen a smartbookok rendkívül kicsik, gyakorlatilag minden új technológiával fel vannak vértezve, mobil internet kapcsolatuk van és relatíve olcsók is.

A mobil net használatot várhatóan jelentősen felpörgető smartbookok adott esetben olcsóbbak lehetnek, mint egyes high-end hordozható lejátszók, vagy mint a felsőkategóriás mobiltelefonok.

A fiatalok zsebpénze persze még mindig kevés lehet egy smartbook megvásárlásához, de mint jól tudjuk, a tinédzserek sok mindent el tudnak érni a szüleiknél.

Mint az egy nemrégiben publikált brit felmérésből kiderült, ma már a tíz évnél fiatalabbak közel kétharmada, egész pontosan 63 százaléka rendelkezik saját mobiltelefonnal.

Érdekesség továbbá, hogy a 10 évnél fiatalabbaknak már több mint 77 százaléka mondhat magáénak egy notebookot, 62 százalékuk rendelkezik valamilyen játékkonzollal és 46 százalékuknak vettek a szüleik hordozható zenelejátszót.

A gyerekek mintegy 40 százalékának van a szobájában saját televíziós készülék, mindenesetre a szülők a legtöbb esetben lekorlátozzák az ezeken a TV-ken nézhető csatornák számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.