Együtt dolgozhatnak egy interaktív táblánál

Csábító: egyszerre ketten tapizhatják

A Smart Technologies a londoni BETT oktatástechnikai kiállítás után a budapesti Educatio 2010 kiállításon is bemutatta a Smart Board SBD600 interaktív tábla terméksorozatát, ami lehetővé teszi, hogy két felhasználó egyszerre írjon a tábla felületére vagy egyszerre érintse meg azt. A Smart Board interaktív táblák termékcsaládjának ez a kiegészítése javítja a kisebb csoportokon belüli interakciót azáltal, hogy két felhasználó együtt dolgozhat egy interaktív táblánál.

2010.01.29 08:45ictpress

A diákok és a tanárok számára így lehetővé válik, hogy ujjuk vagy egy toll használatával ötleteljenek, problémamegoldó feladatokat végezzenek, újabb ismeretekre tegyenek szert és bekapcsolódjanak az órákba a díjnyertes, közös munkát lehetővé tevő Smart Notebook szoftverrel létrehozott és bemutatott anyagok segítségével.

A Smart Board SBD600 interaktív tábla terméksorozat egyesíti a dual-touch(kettős-érintésű) technológiára épülő együttműködést a hagyományos 600-as sorozatú interaktív táblák megjelenésével és funkcionalitásával.

A kétfelhasználós üzemmód a világ egyik legnépszerűbb együttműködésre épülő oktatási alkalmazásának számító Smart Notebook szoftver segítségével aktiválható. Alapbeállíásként az egyfelhasználós üzemmód szerepel, azonban egy ikon kiválasztásával két részre osztható a képernyő, így mindkét felhasználó a saját személyes munkaterületén dolgozhat, oszthatja meg munkáját, emellett a két felhasználó egymással együttműködve is megoldhat feladatokat.

Az SDB 600 sorozat modelljeihez elérhető két felhasználóra szabott tanórák során például olyan problémamegoldó feladatokat is végezhetnek a tanulók, amiket kétféleképpen is végezhetnek: egyrészt egymással versenyezve oldhatják meg ugyanazt a feladványt, másrészt egymással együttműködve, egy feladvány különböző részfeladatait is megoldhatják. Ezután a felhasználók egy ikonra mutatva visszatérhetnek az egyfelhasználós üzemmódba.

Az SDB600 sorozat tagjai között szerepel a 195 centiméteres képátlóval és normál képaránnyal (4:3) rendelkező SDB680, a szélesvásznú (16:10 képarány) 221 centis SDB685, és a szintén szélesvásznú (16:9 képarány) 239 centiméter méretű SDB690.

Az új modellek valamennyi 600i és 600ix interaktív tábla rendszerrel is elérhetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.