Halló Világ: az informatikai guru nem unatkozik

Bill Gates is belépett a twitterezők "klubjába"

Bill Gates, a Microsoft társalapítója "Halló, Világ" köszöntéssel küldte el kedden első Twitter-üzenetét, majd további három, Haiti támogatására ösztönző bejegyzését a közösségi mikroblogon.

2010.01.20 13:20MTI

A közelmúltban nyugalomba vonult Microsoft-legenda a nap végére negyven twitterező követőtáborához csatlakozott, köztük Rania Al-Abdullah jordán királyné, valamint Barack Obama, Ashton Kutcher és az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) mikroblogjához.

"Szeretném üdvözölni @billgates-t a twitterversumban" - csiripelte a filmsztár Kutcher, akinek ez idő szerint már több mint négymillió követője van a Twitteren. Gates első twitteres napján 61 ezer követőre tett szert, amint a mikroblogolók között elterjedt, hogy milyen hírességgel gyarapodott a "klub".

Az okostelefonokon is online bepötyöghető maximum 140 karakteres üzenetek számára létrehozott Twitter közösségi oldal felhasználóinak száma 2009 végére elérte a 40 milliót. A Google és a Microsoft az utóbbi időben keresőrendszerébe is elkezdte beilleszteni a twittereket, lehetővé téve a "valósidős" keresést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.