A Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató nyert

A Microsoft támogatást nyújt a Wifi Falu program folytatásához

2010. január 13-án adták át a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programja keretében meghirdetett pályázat nyerteseinek megítélt pénzbeli támogatást. A tavaly benyújtott magyarországi pályamunkák közül a nemzetközi bíráló bizottság az Internet Terjesztéséért Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központ közös pályázatát értékelte legjobbnak.

2010.01.15 17:01ma.hu

A díjazottak az elmúlt évben már átadott, közel 41 ezer dollár értékű szoftveradomány után ezúttal 11960 dollár értékű szoftvercsomagot és 50 ezer dollár pénzbeli támogatást vehettek át, amellyel az alapítvány, illetve a civil központ digitális írástudás elsajátítását célzó felzárkóztató-projektjeinek megvalósítását segíti a redmondi cégóriás.

A Microsoft 2003-ban indított Korlátlan Lehetőségek (Unlimited Potential – UP) programjában elnyerhető támogatásokkal világszerte olyan kezdeményezések megvalósítását kívánja segíteni, amelyek az úgynevezett „digitális szakadék” csökkentését tűzték ki. A célok között nemcsak az informatikai infrastruktúra létesítése, hanem a professzionális támogatások (oktatás, tanácsadás, mentori programok) elektronikus formában történő elérhetőségének biztosítása is szerepel.
Magyarországon a hátrányos térségekben élők felzárkóztatását nemcsak szoftveradományokkal és oktatással, hanem többek között felújított hardver-eszközökkel is segítette a Microsoft az elmúlt években. Számos olyan kezdeményezést felkarolt, amely elsősorban a korlátozott anyagi lehetőségeik miatt rászorultak körében célozta az informatikai kultúra széleskörű terjesztését. Így történt ez a 2009-ben benyújtott Wifi Falu program pályázatának esetében is.

A Microsoft Magyarország a 2009-es pályázati időszakban is szakmai segítséget nyújtott minden, a pályázaton induló civil szervezetnek (így a Wifi Falu-nak és a Bács-Kiskun Megyei szolgáltató központnak is) a pályamunka részletes kidolgozásához. Az együttműködés eredménye, hogy a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programjára a világ minden részéről érkező pályázatok értékelése után 2010-ben ismét két olyan magyarországi civil szervezet kaphatott jelentős (a további működésükhöz szükséges) támogatást, amelyek a digitális írástudást, és ezáltal az esélyegyenlőség növelését célzó projektjavaslatokat tartalmazó elképzelést nyújtottak be.

A Wifi Falu program hátrányos térségben élők számára elérhető áron megvásárolható számítógépet és vezetéknélküli internet-elérést biztosító csomag beszerezhetőségét kínáló egyéves projektjét a Microsoft összesen 103 ezer dolláros támogatásban részesíti – a most átadott 50 ezer dolláros pénzbeli és 11960 dollár értékű szoftver-támogatás mellett tavaly 41 ezer dollár értékű szoftvert és oktatást biztosított.

Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója 2010. január 13-án a Graphisoft Parkban adta át az 50 ezer dollárról kiállított csekket az Internet Terjesztéséért Alapítvány elnökének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.