4 áruházlánc árösszehasonlító weboldal

Már Twitteren is elérhetők a legfontosabb információk

A www.hiperarak.hu weboldal 4 áruházlánc (Auchan, Tesco, Cora, Interspar), árainak összehasonlítására szolgál 600 termék vizsgálata alapján.

2010.01.08 14:34ma.hu

Új szolgáltatásokkal bővíti az augusztusban elindított www.hiperarak.hu weboldalt az Auchan. A hipermarketek árait összehasonlító honlap nagyon népszerű a vásárlók körében, ezért az áruházlánc további fejlesztésekbe kezdett. Így bővül az elérhető szolgáltatások köre, könnyebb lesz a keresés, kényelmesebb a website használata és már blog-on valamint Twitteren keresztül is elérhetők a legfontosabb információk.

A www.hiperarak.hu weboldal 4 áruházlánc (Auchan, Tesco, Cora, Interspar), árainak összehasonlítására szolgál 600 termék vizsgálata alapján. A felmérést minden hónap azonos időszakában, alkalmanként más-más budapesti vagy Budapest-környéki Auchan, Tesco, Cora és Interspar áruházban végzi a HMSM Consulting. A felmérés feltétele, hogy az egymással összevethető méretű áruházak nagyjából azonos körzetben legyenek. A vizsgálatba a magyarországi hipermarket piacon legnagyobb eladást jelentő 3 000 ún. márkatermékből minden alkalommal 600 terméket választanak ki, melyek kb. 80%-át tömegfogyasztási, 20%-át pedig friss élelmiszer teszi ki. A vonalkódok minden egyes termék esetében azonosak, bárhol is történik az értékesítés, ez teszi lehetővé a termék tökéletes összehasonlíthatóságát.

Januártól az Auchan szélesebb tartalmat nyújt a honlapra látogatóknak, így – a szolgáltatókkal megállapodva - hozzáférhetővé tesz más honlapokon megjelent ár-összehasonlításokat, rendelkezésre bocsát statisztikákat és elemzéseket, továbbá a szezonális termékek összehasonlításával bővíti a szolgáltatások körét. A honlapot a Neo Interaktív Kft. fejlesztette és üzemelteti.

Egyszerűsödik a weboldal struktúrája, hétköznapibb néven szerepelnek a termékek és könnyebb lesz a keresés is, a kiválasztott termékek pedig akár egy mozdulattal áttehetőek a bevásárlólistára. Nő az interaktivitás lehetősége, az érdeklődők ellátogathatnak a blog-ra, ahol véleményt is cserélhetnek egymással. Ezen felül a honlap automatikus hírlevelet küld az erre feliratkozóknak, és mind a www.hiperarak.hu, mind az Auchan elérhető Twitteren is, folyamatos információt nyújtva a vásárlóknak.

Az indulás óta eltelt 4 hónapban több tízezer látogatót regisztráltunk a www.hiperarak.hu honlapon, amely sokaknak mára rendszeres tájékozódási, információ-szerzési forrássá vált. Az új szolgáltatásokkal, szélesebb tartalommal és könnyebb használattal szeretnénk még több látogatót vonzani a honlapra, és arra törekszünk, hogy az információ-források bővítésével még objektívebb képet tudjunk adni az érdeklődőknek.” – mondta Jean-Paul Filliat az Auchan vezérigazgatója a fejlesztésekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.