Újabb őrült ötlet Amerikából!

A kézírás oktatásának megszüntetését javasolja egy újságíró

Mind nagyobb vihart kavar az Egyesült Államokban a vita, melyet Anne Trubek kezdeményezett, aki szerint meg kellene szüntetni a írás oktatását, helyette a számítógépes billentyűzeten kellene az írást tanítani,

2009.12.23 07:46Népszava

A Népszava szerdai számában megjelent írás szerint a zsurnaliszta azzal érvel: a tollal-ceruzával való írást a tanárok erőszakolják rá a gyerekekre, ezért túlzás azt állítani, hogy ez az egyéniség kifejeződése lenne. Trubek úgy véli, hogy a billentyűzeten a kisgyerekek sokkal gyorsabban megtanulnak írni.

Ráadásul maga az írás is összehasonlíthatatlanul lendületesebben megy nekik, s így az agyuk is jobban fejlődik, mert nem kell a toll lassúsága miatt minduntalan megszakítani gondolatmenetüket. Az újságírónő maga is elismeri: pillanatnyilag még igen kevesen támogatják nézeteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.