Adattárolás profi szinten

Az EMC tárolási megoldásaival korszerűsíti az adatmentést

Az informatikai infrastruktúra-megoldások világszinten vezetőnek számító gyártója, az EMC (NYSE: EMC) bejelentette, hogy az Eastern Michigan University az EMC tárolási megoldásai segítségével kívánja javítani az adatközponti műveletek felügyeletét és a fontos adatok védelmét.

2009.12.15 11:02ma.hu

Az EMC® Avamar® adatduplikáció-kiküszöbölési mentési szoftver és az EMC Celerra® egyesített tárolórendszer használatával az egyetem nem csak pénzt, időt és erőforrásokat takaríthat meg a mentési időszükséglet csökkentésével, de az eszközök a tárolórendszerek konszolidálásában és a szolgáltatásszint-szerződések betartásában is segítenek.

Az egyetem több mint 22 ezer hallgatója, tanára és adminisztratív dolgozója által létrehozott tartalom mennyisége az elmúlt években robbanásszerűen nőtt, ami komoly kihívások elé állította a központi IT-adatközpontot. A kritikus alkalmazások (pl. Banner, Microsoft SQL Server, NAS-fájlrendszerek és Business Objects) napi mentése és védelme az egyetem hagyományos mentési rendszereivel minden eddiginél fáradságosabb feladattá vált.

–„A NAS-fájlrendszerek mentése néha négy napig is eltartott, ha egyáltalán sikerült befejezni. Ráadásul, hogy a mentés jobban menjen, fel kellett áldoznunk a meglévő NAS-rendszer nagy darabjait” – mondta Lynnette Rose, az Eastern Michigan University Enterprise Operations osztályának társigazgatója. –„Ez, valamint az információmentéssel kapcsolatos tennivalóink közel lehetetlenné tették a szolgáltatásszint-szerződések betartását, illetve az információk visszaállítását.”

Az EMC Velocity partner AdvizeX céggel együttműködve az egyetem több megoldást is kipróbált, hogy megtalálja a tárolási infrastruktúra konszolidálására és a mentési műveletek korszerűsítésére alkalmasat. Az AdvizeX segítségével az egyetem az EMC Avamar adatduplikáció-kiküszöbölési mentési megoldását és az EMC Celerra egyesített tárolórendszert választotta ki a telepítéshez. Az Avamar használatával a mentés teljes időszükséglete napokról mindössze 4-5 órára csökkent, a legtöbb mentés pedig mindössze néhány percig tart.

Azért, hogy a felügyeletet újabb szintekkel bővíthesse, az egyetem nemrégiben egy VMware virtuális infrastruktúrát valósított meg a szerverkörnyezet egy részének korszerűsítése és konszolidálása érdekében. A virtuális platformon futó IT-infrastruktúra adatduplikáció-mentesítésével és biztonsági mentésével az egyetem kézzelfogható előnyökhöz jutott. Az Avamar átfésüli a használatban lévő virtuális gépeket, fájlszintűnél is részletesebben érzékeli a változásokat és csak azokat a szegmenseket menti, amelyek változtak. A redundáns adatok ilyen szintű felügyeletével és a duplikációmentesítés részletességével az egyetem sokkal magabiztosabban bővítheti a virtuális környezetet.

–„Az EMC Avamarral másképp gondolkozhatunk a környezetünkről” – tette hozzá Rose – „különösen arról, hogyan tehetnénk megelőző jellegűvé az adatvédelmet és a felügyeletet a fizikai és a virtuális infrastruktúrában egyaránt. Mostantól a legtöbb mentés – mindegy, hogy adatbázist vagy fájlrendszert mentünk – mindössze néhány percig tart, mivel az alkalmazásaink változási aránya kevesebb, mint egy százalék. A VMware környezetben az Avamarral elképesztően könnyen felügyelhetjük és védhetjük a virtuális gépeket. Mostantól kevésbé vesszük igénybe a hálózatot és az eddig tisztán mentésre használt lemezterület egy részét is visszaszerezhettük. Mostanra messzemenően megbízunk abban a méretezhető adatvédelmi architektúrában, amely gyorsan bővíthető, ha az egyetemváros adatterhelése nő.”

Az egyetem továbbá számos régi tárolórendszerét konszolidálta egyetlen EMC Celerra NS-80 tárolón. Ezzel rugalmasabban oszthatnak ki és létesíthetnek tárolási erőforrásokat azonnal, amikor arra valahol a kampuszon belül szükség van. Rose erről így beszélt: –„Az EMC Celerra robusztus funkcionalitása és teljesítménye lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy lépést hátrébblépjünk és újragondoljuk az infrastruktúránk felépítését. Ennek eredményeképpen csökkenteni tudtuk az energiaköltségeinket, csökkenthettük a hűtési igényeket és az adatközponton belüli teljes helyszükségletet.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.