Bírálják a Facebookot

A Facebook a felhasználóit védi, de bírálják miatta

Heves bírálatok érik a Facebook internetes közösségi portált a frissen életbe léptetett biztonsági intézkedések miatt.

2009.12.10 16:16MTI

A világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalát elsősorban a digitális világgal foglalkozó jogi csoportok és bloggerek kritizálják. A Facebook szerdán léptette életbe a régóta beharangozott biztonsági fejlesztéseket.

Az új adatvédelmi szabályzatnak megfelelően a felhasználók maguk dönthetik el, hogy ki láthatja üzeneteiket, fényképeiket, illetve férhet hozzá a profiljukhoz mentett egyéb adatokhoz. Az oldal szerda óta felbukkanó ablakban kéri a tagokat, hogy frissítsék adatvédelmi beállításaikat. A bírálatok szerint a változtatások kéretlenek, és csak még kiszolgáltatottabbá teszik a felhasználókat a világhálón.

"Világosan látszik, hogy az új adatvédelmi változtatások még inkább arra késztetik a Facebook-használókat, hogy a korábbinál is több információt tegyenek közzé" - áll az Electronic Frontier Founation nevű, digitális jogokkal foglalkozó szervezet közleményében. A portál viszont azzal érvel: a fejlesztések révén éppen hogy elkerülhető lesz, hogy a tagok túl sok információt fedjenek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.