Jó az SAP-nak dolgozni

Az SAP Legjobb munkáltató-díjakat nyert kiemelt piacokon

Az SAP AG bejelentette, hogy a 2008-as Jó munkahely kezdeményezés keretében immár negyedszer nyerte el a Németország legjobb munkáltatója díjat, illetve hogy a Great Place to Work Institute (GPTW) szerint Japán élenjáró munkáltatói közé tartozik.

2008.02.19 08:57ma.hu

A kitüntetések az SAP erőfeszítéseit jellemzik, hogy vonzó karrierlehetőségeket és pozitív munkakörnyezetet kínáljon alkalmazottainak az egész világon.

A Great Place to Work Institute (GPTW) és partnerei, a német Capital üzleti magazin, a personalmagazin HR-magazin, az impulse üzleti magazin, az ASSTEL biztosítócsoport és a New Quality of Work INQA kezdeményezés által végzett felmérés szerint az SAP a legjobb cég a "több mint 5000 alkalmazottal rendelkező vállalatok" kategóriában. Ennek eredményeképpen az SAP most már a intézet "Európa legvonzóbb munkáltatója" címének jelöltjévé vált. Idén közel 250 német cég - kicsik és nagyok egyaránt - vettek részt a kezdeményezésben.

Ezenfelül az SAP Japan is immár másodszor kerül be a GPTW Institute felmérése szerinti 20 legjobb cég közé. A Japánban résztvevő cégek között olyan globális vállalatok is megtalálhatók, mint a Microsoft és a Hewlett-Packard, valamint egy sor kis és nagy helyi, japán vállalat.

Az értékeléseket nem bizottság osztja: a helyezések alapjául a Great Place to Work Institute által kidolgozott, nemzetközileg szabványosított, név nélküli alkalmazotti értékelések szolgálnak. Az SAP Németország közel 350 alkalmazottja válaszolt meg mintegy 60 kérdést, összesen öt kategóriában: tisztesség, csapatszellem, megbízhatóság, büszkeség és a munkáltató felé irányuló tisztelet. Az értékelés a vonatkozó munkahelyi aspektusok és cégen belüli kapcsolatok teljes spektrumát lefedi.

Az SAP-alkalmazottak magas pontszámai jól jelzik, hogy a cég komoly hangsúlyt fektet alkalmazottai vállalati kultúrájára. A személyes felelősség a vásárlók kiváló orientálása érdekében, az innováció és a minőségtudatosság, valamint az élenjáró termékek létrehozására - ezeket emelték ki, mint olyan meghatározó jellemzőket, amelyek az SAP-t remek munkahellyé teszik. Az alkalmazotti felmérést az SAP humánerőforrás-csoportja által végzett alapos kultúrafelmérés egészítette ki.

A tavalyi németországi kezdeményezés során az SAP külön ki lett emelve az "Egészség" kategóriában, 2006-ban pedig a "Tisztesség" és a "Diverzitás" kategóriákban. 2007-ben az SAP Labs India bekerült a 10 legjobb munkahely közé, az SAP Japan pedig az első 20-ban végzett Japán első "Jó munkahely" felmérésében. 2006-ban három latin-amerikai SAP-leányvállalat nyerte el a "Legjobb munkahely" díjakat.

"Nagy megtiszteltetést jelent számunkra, hogy immár negyedik éve kapjuk meg a 'Németország legjobb munkáltatója' címet és hogy erőfeszítéseinket ismét elismerik Japánban" - mondta Claus E. Heinrich, az SAP AG. igazgatótanácsának tagja. "Úgy gondoljuk, hogy az SAP kiváló és élménydús munkakörnyezetet nyújt, amelyben alkalmazottaink kiváló teljesítményt nyújthatnak - az pedig ezekből az elismerésekből szemmel látható, hogy mindezzel alkalmazottaink is egyetértenek. Az eredmény egy szenvedélyes és elkötelezett csapat, akik mindig többet teljesítenek az elvárásoknál."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.