Bemutatkozik a Twittelo

Új hazai fejlesztésű Twitter alkalmazás

A Twitter térhódításával párhuzamosan folyamatosan jelennek meg a magyar közönségnek fejlesztett Twitter alkalmazások.

2009.11.27 13:17ma.hu

A legújabb Twitter mashup – a Twittelo – azok életét könnyíti meg, akik bár okostelefonnal nem rendelkeznek, mégis szeretnének internetkapcsolat nélkül is, a mobiltelefonjukról tweeteket (csiripeket, twitteket) küldeni és üzenni követőiknek. Ugyan erre a Twitteren is van lehetőség, a Twittelo felületén ez egyszerűbben, és magyar környezetben tehető meg.

„A mobil twittelő” szlogenű Twittelo segítségével regisztráció után normál díjas SMS-ekben lehet üzeneteket küldeni , melyet a szolgáltatás nem csupán a Twittelo honlapján, de a felhasználó Twitter-fiókjában is megjelenít. Külföldön számos ilyen SMS-es Twitter-kliens található, Magyarországon a Twittelo úttörőnek számít.

A szolgáltatás fejlesztője a mobiltechnológiával 2001 óta foglalkozó Voxinfo Kft. amely eddig céginformációs és mikrofizetési rendszereiről volt ismert. „Látva a közösségi média, főképp a Twitter népszerűségét, mi is nyitni szerettünk volna ebben az irányban, legkézenfekvőbbnek egy SMS-alapú szolgáltatás tűnt” – nyilatkozta Domán András, a cég ügyvezetője.

Domán András elmondta, hogy a jövőben a Twittelon további fejlesztések várhatók – hamarosan MMS-t is tud fogadni a rendszer. Ezt fogja várhatóan kiegészíteni a twitterező körökben ugyancsak népszerű beépített linkrövidítés, illetve képfeltöltési lehetőség, de a YouTube-videók és képek már most is megjelennek vizuálisan az oldalon.
A Twittelora a Voxinfo egy hamarosan induló játékkal kívánja felhívni a figyelmet, melyben 2009 legviccesebb twittjét (twiccét) keresik és jutalmazzák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.