5 megapixeles kamerával

Európában is elérhető lesz a Droid

Az öreg kontinensen az elsők közt Németországban lesz kapható az első Android 2.0 szoftveres telefon.

2009.11.03 10:12ictpress

Európában várhatóan az O2 lesz az első mobil operátor, mely felveszi kínálatába a Motorola Droidot. Az O2 november 9-én, vagyis jövő hét hétfőn kezdi meg Németországban a készülék kereskedelmi forgalmazását, melynek kapcsán már el is készült egy Droid microsite, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen áron és milyen feltételek (hűségszerződés, részletfizetés) mellett lesz kapható az újdonság.

Mint ismeretes, a Motorola a múlt héten jelentette be a Droidot, mely a világon először az Egyesült Államokban, a Verizon szolgáltatónál lesz kapható, e hét péntektől. A 169 gramm tömegű okosság fedlapját egy meglehetősen nagyméretű, 3,7 colos képátlójú kapacitív érintőkijelző uralja, melynek 854x480 pixeles felbontására, illetve 16 millió színárnyalatára egyetlen rossz szavunk sem lehet.

Ha ezt a kijelzőt tartalmazó fedlapot egy laza mozdulattal eltoljuk jobbra, a kijelző képe automatikusan elfordul kilencven fokkal, és előbukkan egy teljes értékű QWERTY billentyűzet. A hátfalba szerelt kamera felbontása 5 megapixel, és természetesen az autofókusz, illetve a LED-segédfény sem hiányzik belőle. Az elkészült fotókat, illetve maximum 720x480 pixel felbontású videókat egyrészt a belső memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon tárolhatjuk el.

Az alapcsomagban többek közt egy 16 GB-os microSD kártya is lapul. A GPS-szel (Google Maps Navigation), Wi-Fi-vel és Bluetooth 2.1 vezérlővel is ellátott Motorola Droid energiaellátásáról egy 1400 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.