4 Gb-nyi fotó-videó feltöltés

Ennél egyszerűbb nincs: Fényképezőgépből a világhálóra

A Facebook multimédiás tartalmakkal történő feltöltése már nem is lehetne ennél egyszerűbb.

2009.10.31 16:30ictpress

Alaphelyzetben mit teszünk, ha mondjuk az őszi kiránduláson készített fényképeinket fel szeretnénk tölteni a Facebookra? A fényképezőgépet rácsatlakoztatjuk a PC-re, vagy a memóriakártyát behelyezzük egy kártyaolvasóba, majd pedig onnan, vagy később a számítógép merevlemezéről egyenként feltöltjük a népszerű közösségi oldalra.

Létezik azonban egy ennél sokkalta könnyebb és egyszerűbb módja annak, hogy fotóinkat, illetve akár videóinkat megosszuk a Facebookon. Ehhez csupán egy Eye-Fi nevezetű kártyát kell becsúsztatni a fényképezőgép megfelelő slotjába. Ez az apróság tulajdonképpen nem más, mint egy memóriakártya, illetve egy Wi-Fi adatkártya kombinációja.

A kirándulásunk alatt a kártyára mentett álló- és mozgóképek vezetékek használata nélkül azonnal megindulnak a Facebook (vagy a PC-nk) felé, amint az otthoni WLAN routerünk hatósugarába kerülünk.

A konfigurációs beállítások a kártyához mellékelt Eye-Fi Manager Software segítségével hajthatók végre, mely alkalmazás Windows és Mac platformon is használható.

A 4 GB adattároló kapacitással rendelkező, fotó-videó feltöltős Eye-Fi kártya ára 79 dollár (15 ezer forint). A 149 dolláros (27 ezer forint) Pro változat már nem csak JPEG, hanem akár nyers RAW fotók továbbítására is alkalmas, az 59 dolláros (11 ezer forint) Geo verzió pedig ugyan csak 2 GB-os kapacitású, de geotagging kompatibilis.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.