Csak kövesse a készülék hangutasításait

Pocket Guide: Budapest, Debrecen, Bécs, Prága, Pozsony, Krakkó

"Magyar Termék Nagydíjat", valamint "A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Leginnovatívabb Terméke" különdíjat illetve az "ITD Hungary Zrt. exportfejlesztési különdíját" is a Pocket Guide GPS-es idegenvezető turisztikai szoftvere nyerte el.

2009.09.16 16:14ma.hu

A díjakat Dr. Inzelt Péter, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet igazgatója vette át. A Pocket Guide egy olyan GPS-en alapuló turisztikai szolgáltatás, mely azoknak a turistáknak jelent segítséget, akik saját tempójukban és előzetes felkészülés nélkül szeretnének megismerkedni egy adott város nevezetességeivel.

A Pocket Guide lehetőséget nyújt a szabadidő leghatékonyabb eltöltésére, ugyanis a városlátogatásra szánt idő függvényében számos beépített túra közül lehet választani, a barangolás funkcióval pedig lehetőség nyílik a kötetlen sétára is. A szolgáltatás úgy működik, hogy a látogató kiválasztja az előre meghatározott túraútvonalak között a számára érdekeset és utána semmi mást nem kell tennie, mint hogy követi a készülék hangutasításait. A Pocket Guide a látványosság megközelítésekor elmondja használójának, hogy merre nézzen és elhangzik a látványosságokhoz tartozó információ is, ezt követően pedig tovább segíti a navigálást az útvonal mentén. A hangutasításokkal egy időben a könnyebb azonosítás érdekében a kijelzőn a térkép és a látogató aktuális pozíciója mellett láthatóvá válnak a nevezetességről készült képek is. Természetesen a túra tetszőlegesen megállítható vagy továbbléptethető.

A két látnivaló közti séta ideje alatt a felhasználó a városról és annak történelméről hallhat érdekes történeteket. A Pocket Guide szolgáltatás a Budapest-Pocket Guide Hungary Kft. és az MTA SZTAKI között létrejött konzorciumi megállapodásnak a keretében született meg. A rendszer közös tervezését követően az MTA SZTAKI végzi a szoftver implementálását és biztosítja annak üzemszerű működését. A Budapest-Pocket Guide Hungary Kft. biztosítja a szoftver, a hardver és a tartalom fejlesztésekhez szükséges beruházásokat, valamint üzemelteti, terjeszti és népszerűsíti a szolgáltatást.

A Pocket Guide szolgáltatást a Budapest-Pocket Guide Hungary Kft. 2008. oktoberében indította el Budapesten, majd 2009. augusztus 17.-én Debrecenben. A szolgáltatás idén ősszel már Bécs, Prága, Pozsony és Krakkó városában is elérhető lesz. A Pocket Guide készülékek Tourinform irodákban, szállodákban, utazásirodákban, és autókölcsönzőkben bérelhetőek. A szolgáltatás hamarosan elérhető lesz számos autós navigációs rendszerben és okostelefonon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.