Mozgásérzékeny távirányítót mutat be a Philips

Mutogatással is vezérelhetjük majd elektronikai berendezéseinket

A levegőben végzett mozdulatokkal vezérelhetjük majd a televíziót és más szórakoztató elektronikai cikkeket, a Philips új távirányítójának a segítségével.

2009.09.14 18:20ictpress

Mozgásérzékeny távirányítót fejlesztett ki a Philips. Az uWand nevű eszköz segítségével a levegőben végzett mozdulatokkal lehet majd irányítani számítógépeket, az internetezésre is alkalmas tévékészülékeket, és más szórakoztató elektronikai cikkeket. A holland cég távirányítója egy beépített kamera segítségével érzékeli a tulajdonosának a mozdulatait, melyeket egy, a vezérelt készülékhez csatlakoztatott eszköz segítségével alakít át utasításokká.

"Az ötvennél is több gombbal felszerelt hagyományos távirányítókat, nem a modern interaktív tévéadások vezérlésére fejlesztették ki. Az uWand tulajdonosai úgy váltogathatnak majd a különböző oldalak között, mintha megérintenék azokat"- mondta el az eszközről Navin Natoewal a Philips egyik vezetője a Register-nek.

Az új távirányítót a jövő héten mutatják be egy amszterdami technológiai konferencián, az Intel egy a tévékészülékeken az internetezést lehetővé tevő eszközével, a Widget Channel Framework-el együtt. Az uWand segítségével a Philips régebbi készülékein is lehet majd csatornákat váltani vagy a hangerőt szabályozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.