Rendkívül alacsony sávszélesség sok pénzért

Gyorsabbak a galambok, mint a dél-afrikai internet

Egy számítástechnikai cég bebizonyította, hogy gyorsabban lehet adatokat továbbítani galambok, mint a világháló segítségével Dél-Afrikában.

2009.09.10 16:13ictpress

Az Unlimited IT nevű cég bebizonyította, hogy Dél-Afrikában gyorsabban lehet adatokat továbbítani galambok segítségével, mint az ország vezető internet-szolgáltatójának, a Telkom-nak a hálózatát használva. A 11 hónapos Winston nevű galamb egy óra nyolc perc alatt tette meg egy USB-kártyával a lábán a nyolcvan kilométeres távolságot a cég pietermaritzburgi irodájától a Durbanig. Az adatok továbbítása madárral, a fájlok letöltését is beleszámítva, összesen valamivel több, mint két óráig tartott, ez alatt az idő alatt az interneten keresztül küldött adatcsomag négy százalékát továbbította a Telkom.

Az Unlimited IT tizenegy call-centert üzemeltet Dél-Afrikában, és rendszeresen szokott nagyméretű fájlokat küldeni a különböző irodáiba. A cég vezetői azért döntöttek úgy, hogy egy galambbal fognak adatokat továbbítani, mert felháborodtak az internetkapcsolatuk lassúságán. Afrika sok országában csak rendkívül alacsony sávszélességű internet elérésre lehet előfizetni, nagyon sok pénzért, és van olyan kelet afrikai ország, ahol háromezer dollárt is elkérnek havonta egy 1 megabit sebességű műholdas kapcsolatért.

A Seacom nevű vállalat néhány hónapja egy tizenhétezer kilométer hosszú tengeralatti optikai kábelt fektetett le, ami Dél-Afrikát, Kenyát, Ugandát, Mozambikot és Tanzániát köti össze Európával és Ázsiával. A Seacom megfizethető árú és nagy sebességű internet kapcsolataira a jövő évtől lehet majd előfizetni Dél - Afrikában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.