Olasz lapokra gyakorolt nyomást

Trösztellenes vizsgálat indult a Google ellen

Azzal vádolja az amerikai céget az újságíró szövetség Olaszországban, hogy nyomást gyakorolt a helyi lapokra.

2009.09.05 19:46ictpress

A Google csak akkor jelentette meg keresője találatai között az olasz lapok weboldalaira mutató linkeket, ha az újságok hozzájárultak ahhoz, hogy elérhetőek legyenek az írásaik a cég hírgyűjtő oldalán keresztül, állítja az Olasz Újságíró Szövetség.

A Dél-Európai ország versenyhivatala a múlt héten vizsgálatot indított az ügyben a Google olasz leányvállalata ellen, ma pedig bejelentette, hogy a vizsgálatot az anyacég tevékenységére is kiterjeszti.

Az olasz lapok szerint azért sérti az érdekeiket, hogy a Google felhasználja online tartalmaikat a hírgyűjtő oldalán, mivel így kevesebb felhasználó látogat el a honlapjaikra, és kisebb esélyük van hirdetéseket eladni.

A versenyhivatal azt próbálja meg kideríteni, hogy a kialakult helyzet milyen hatással van a hirdetési piacra, írja a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.