Lecsaptak az ígéretes fejlesztőre

Nem aprózzák el: Egykori Goggle- vezetővel erősít a Twitter

A Twitter mikroblogging szolgáltatást működtető cég lecsapott a Google egykori vezetőjére, Dick Costolora.

2009.09.03 12:44ictpress

Dick Costolo a jövő héten csatlakozik a Twitter csapatához, mint az operatív működést irányító vezető (COO) - közölte a Twitter szóvivője Jenna Sampson.

A rövid szöveges üzenetek közzétételére alkalmas közösségi oldalt, a Twittert 2006-ban alapították, ma már több mint 55 millióan látogatják havonta, és olyan hírességek tesznek közzé üzenetek rajta keresztül, mint Britney Spears, Barack Obama vagy Demi Moore.

A népszerűvé válását követően a Twitter-en főleg fiatalok üzentek a barátaiknak arról, hogy hol tartózkodnak, vagy milyen gondolatuk támadt, egy ideje már hírforrásként is használható az oldal, és például az iráni lázadások idején hamarabb kerültek fel információk az utcán zajló eseményekről a közösségi oldalra, mint a hagyományos híroldalakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.