Könnyen hackelhető

Nem biztonságos a Snow Leopard

Az Apple mérnökei az operációs rendszer új verziójának készítésekor egy kulcsfontosságú elemet nem építettek be, egy, az egész iparágban használt technológiát, amely a hacker támadások ellen védené a számítógépet.

2009.09.02 15:50ictpress

Az ASLR nevű technológia az operációs rendszer betöltődésekor azért felelős, hogy hova töltődjenek be a memóriában a komponensek. Ezt a Microsoft már a Window Vistába is beépítette, ellenben a Snow Leopardból hiányzik a véletlenszeráségért felelős rész. Ezzel nagyban megkönnyíti a hackerek dolgát, akik ha valamilyen hibát találnak, azt így könnyebben tudják kihasználni, írta meg a Register.

A biztonsági szakembereknek már az előző OS X verzióval kapcsolatban is a fő panaszuk az ASLR részleges bevezetése volt, ami most sem változott. "Az ASLR-nek csak akkor van értelme, ha minden randomizálva van. Ha valami nem véletlenszerű, akkor az egész az értelmét vesztette. Csalódott vagyok, hogy nem implementálták teljes mértékben az ASLR-t" - mondta el a "The Mac Hacker's Handbook" (A Mac hackerek kéziönyve) társszerzője, Charlie Miller.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.