A jövő kamerái őrizhetik biztonságunkat

Már bárki számára elérhető a kamerába épített intelligencia

Prémium árkategóriából a mainstream árkategóriába helyezte át július közepétől intelligens kameráinak egy részét az Intellio.

2009.07.24 15:40ma.hu

A kamerába épített intelligens megoldásairól ismert vállalat ezzel szeretné a technológiát ismertebbé és könnyen elérhetővé tenni a biztonságtechnikai piac és a hétköznapi felhasználók számára. Nyilatkozatuk szerint szeretnék, ha az emberek nem csak álmodhatnának a technikai ismeretterjesztő filmekből ismert, jövőt idéző megoldásokról, hanem a hétköznapi életben is használhatnák azokat.

Az Intellio célul tűzte ki, hogy kinyitja a jövő technológiájának kapuit a nagyközönség felé és egy szélesebb piac számára is elérhetővé teszi az általa fejszetett innovatív, intelligens megoldásokat. Megoldásaink közül a változás elsősorban az Épület és Területvédelmet érinti, hiszen ez a leggyakrabban keresett megoldás – mondta Kópházi János az Intellio ügyvezető igazgatója. Ezen a területen eddig főleg alapfunkcionalitású kamerákat vásároltak, melynek egyik fő oka a tetemes árkülönbség volt. Ez a helyzet most megváltozott, hiszen az intelligens kamerák ára nagyon megközelítette az alapfunkcionalitású, egyszerű biztonsági kamrák árát. Reményeink szerint ezzel a lépéssel sikerül a felhasználókat közelebb hozni az innovatív megoldások napi szintű használatához.

A rendszer alapszolgáltatása, hogy ha a kamerák nem kívánt eseményt észlelnek, azonnal riasztást küldenek, vagy ugyan így, esemény alapon más és más típusú feladatokat végeznek. A kamerák riaszthatnak, ha valaki behatol egy lezárt területre, vagy utasítja a beléptető rendszert, hogy nyisson ki vagy zárjon be egy sorompót, ha adott rendszámú jármű szeretne áthaladni rajta. Számos szolgáltatást nyújthatnak még a kamerák segítve a biztonsági őrök munkáját, vagy éppen helyettesítve számtalan magas költségen integrált biztonságtechnikai eszközt.

Számos intelligens detektor működik a kamerákban. Ilyen például a behatolás védelmi detektor, az elforgatás és kitakarás védelem, a tilos parkolás jelzése, a tárgyszámláló, vagy az ellopott és elhagyott tárgy detektorok. A technológia ismertségének növelése mellett célunk, hogy előremutató megoldásaink árban is elérhetővé váljanak és fel tudják venni a versenyt az olcsóbb és kisebb szolgáltatási palettával rendelkező biztonságtechnikai termékekkel – mondta a vállalat vezetője.

A fejlett, előremutató technológiák elterjedésének egyik nehézsége a fejlesztési költségek árba történő beépítése, mely időnként igen magas árakat tud produkálni. Jelen esetben más stratégiát választottunk és reményeink szerint ez elő tudja segíteni a technológia és annak kiemelt hasznosságának széles körű ismertté tételét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.