Még nem adtak ki frissítést az új vírus ellen

Fontos biztonsági hibára figyelmeztet a Microsoft

A szoftveróriás szokatlan módon egy olyan biztonsági hiányosságra hívta fel a figyelmet, amelyre még nem adott ki frissítést.

2009.07.07 13:42ictpress

A sebezhetőség az Internet Explorert futtató Windows XP és Windows Server 2003 felhasználókat érinti. Ezt kihasználva a hackerek távolról átvehetik az irányítást az áldozat gépe felett. Ehhez semmit nem kell az internetezőknek tenniük, csupán egy fertőzött oldalt meglátogatni. A biztonsági szakemberek szerint a kiberbűnözők már majdnem egy hete elkezdték támadni a sebezhetőséget, és több ezer oldalt hackeltek meg, a rosszindulatú szoftver terjesztése érdekében.

Az emberek általában egy spamüzenetben található linkre kattintva kerülnek ezekre az oldalakra. A probléma abból fakad, ahogy a cég videó lejátszója interakcióba lép az Explorerrel, és az egy rést szolgáltat a védelmen.

A Microsoft arra kéri a veszélyeztetett felhasználókat, hogy látogassanak el a honlapjára, ahol ki lehet kapcsolni a veszélyt okozó funkciót, amíg a cég a hibajavításon dolgozik. A cég hagyományosan minden hónap második keddjén adja ki frissítéseit, és ettől csak nagyon ritkán tér el, súlyos sebezhetőségek esetén, írta meg a Yahoo! News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.