Legális kalózkodás?

Tesznek a figyelmeztetésre az illegális letöltők

A rendszeres kalózkodóknak kiküldött figyelmeztető levelek nem beszélik le a felhasználókat tevékenységük felfüggesztéséről.

2009.06.11 13:54ictpress

Csupán az ISP-k részéről figyelmeztetésben részesülők 33 százaléka hagy fel illegális tevékenységével, derült ki egy Wiggin felméréséből, ugyanakkor a letöltők 80 százaléka meggyőzhető, ha kilátásba helyezik a netszolgáltatás beszüntetését. A cég médiajogászai több mint 1500 brit fogyasztót kérdeztek meg digitális médiával kapcsolatos szokásairól.

A kormány június mutatja be a Carter Reportot, amiben ajánlásokat fognak megfogalmazni az internet-szolgáltatóknak, hogy milyen technikai megoldásokkal lépjenek fel a kalózkodókkal szemben, például a sebesség csökkentésével. A Wiggin elemzője szerint egy levél biztos, hogy nem elég. A tanulmányból az is kiderült, hogy az ISP-k számára jövedelmező üzletág lehetne egy fix-áras szolgáltatás, aminek keretében a fogyasztók filmeket, zenéket, játékokat tölthetnének le. A 20-34 éves férfiak átlagosan 48, a nők 39 fontot hajlandóak lennének fizetni havonta.

A netezők átlagosan 26 fontot fizetnének, hogy kedvenc online forrásukat továbbra is használhassák. További érdekesség, hogy a megkérdezettek 7 százaléka kifejezetten szeretné tévén elérni ugyanezeket a tartalmakat, azonban az összes résztvevő 49 százaléka szerint túl nehéz egy tévé és a számítógép összeköttetése. A kutatást végző cég szerint rövid időn belül nagy robbanás várható a televízióra szánt netes szolgáltatások körében. A tévégyártóknak kellően olcsó, és könnyen kezelhető eszközöket kell majd piacra dobniuk, hogy meggyőzzék ezt a réteget, írta meg a BBC.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.