Hisznek a játék- és a filmvilág elegyítésében

Film és játékvilág keveredik a Ubisoft Avatarjában

A francia játékkiadó, a Ubisoft új szintre szeretné emelni a filmek és játékok világának egyesítését az Avatar című film játékadaptációjával.

2009.06.10 08:12MTI

A francia cég nemcsak egyszerűen a film játékváltozatát készíti el, hanem annak világhírű rendezőjével, James Cameronnal is szorosan együttműködik - írta a Yahoo. A cég és rendező olyan változaton munkálkodnak közösen, amely nem pusztán a film játékverziója, hanem annak kiterjesztése teljesen új történeti elemekkel. Cameron a nemrég lezajlott Los Angeles-i videojátékos rendezvény, az Electronic Entertaiment Expo (E3) ubisoftos konferenciáján beszélt a játékról.

Elmondta, hogy a film és játék fejlesztői között eddig is olyan szoros volt együttműködés, hogy mindkét csapat ötleteket nyert a másik munkájából, amelyeket aztán alkalmaztak is. Yannis Mallet, a Ubisoft egyik vezetője szerint a filmes és a játékvilág különböző elemekkel él, így sokkal jobban jár mindkét csapat, ha képességeiket megosztják egymással. A Ubisoft ugyanakkor szabad kezet kapott abban, hogy saját karaktereket, járműveket és fegyvereket hozzon létre a játékhoz, illetve hogy a Pandora nevű bolygó környezetét részletesebben kidolgozza.

film és a játék alaptörténete szerint a kitalált, dús vegetációjú planétán élő bennszülött lakosság harcol egy földi megakorporáció ellen, amelyik gátlástalanul próbálja kiaknázni a bolygó ásványi anyagait. A játék főszereplője eldöntheti, hogy a bennszülöttek vagy a cég oldalára áll-e ebben a küzdelemben. James Cameron már 14 évvel ezelőtt megírta az Avatar forgatókönyvét, ám akkor még nem állt rendelkezésére olyan technológia, amellyel teljes egészében ki tudta volna aknázni ötleteit.

A mű elkészítése kereken négy évig tartott, ezzel ez lett a rendező "legambiciózusabb" projektje, lévén a Titanic forgatása is csak két évet vett igénybe. A Ubisoft vezetősége szilárdan hisz a játék- és a filmvilág elegyítésében, éppen ezért vásárolták meg a Hybride nevű speciális filmeffektusokat készítő kanadai céget, amely a 300 és a Sin City filmeknél is közreműködött.

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója közölte, hogy már egy éve fejlesztenek olyan szoftvereket, amelyek segítségével egyszerre tudnak játékokat és filmeket is készíteni. James Cameronon kívül olyan híres rendezőkkel is együttműködnek, mint Steven Spielberg és Peter Jackson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.