Hivatalosan is bejelentették az SP1-et

A Microsoft hivatalosan is bejelentette a Windows-javításokat

A hír igaz: kijött a Vista SP1 RC, és a Windows Server 2008. A redmondi szoftvercég hivatalos közleményben igazolta a tegnapi nap talán legfontosabb hírét. Lassan fontolóra lehet venni a váltást, javulgat a Vista.

2008.02.05 07:33ma.hu

A Microsoft kiadta a Windows Vista első javítócsomagjának (SP1) kiadásra jelölt változatát. Az SP1 megjelenése két hullámban történik majd. Az SP1 első verziója öt nyelven - angol, francia, spanyol, német és japán - jelenik meg, ami elsőként március közepén lesz elérhető a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Az összes többi (36) alapnyelvet tartalmazó második verzió megjelenésére (RTM) várhatóan az év első negyedévének végén kerülhet sor, míg ezen verziók tényleges elérhetőségére április folyamán lehet számítani - áll a szoftvercég sajtóközleményében.

A Windows Vista SP 1 bejelentésével egy időben a Windows Server 2008 RTM is elérhetővé válik. Azok az ügyfelek, akik aktív Software Assurance vagy Enterprise Agreement keretén belül jogosultak az új kódok használatára, február 27-től tölthetik le a termékeket a Microsoft oldalairól a Microsoft SQL Server 2008 és Visual Studio 2008 bejelentésével közösen tartott Heroes Happen Here elnevezésű rendezvény részeként. Ez a dátum a Los Angeles-i bejelentés időpontja, és ehhez igazították a megjelenést is. A szélesebb vásárlói kör részére a Windows Server 2008 március 1-től lesz elérhető az árlistákon.

A Windows Server új virtualizációs megoldása, a Hyper-V megjelenése a WS2008 RTM után 180 napon belül várható. A Hyper-V beta kódja a Windows Server 2008 megjelenésével elérhető mindenki számára.

A két termék összehangolt kiadása annak köszönhető, hogy a Windows Server 2008 és Vista rendelkeznek olyan megoldásokkal, amelyekkel javítható az informatikai környezet biztonsága és a felhasználók kezelhetősége. Ilyen pl. a Network Access Protection - amiről már egy korábbi karikatúra hírlevélben olvashatott a nagyközönség.

A Windows Server 2008 a régebbi szervermegoldások sikerén és erősségein alapszik, ezáltal szilárd alapot biztosít a cégek informatikai infrastruktúrájának. Azok a szervezetek, amelyek együtt használják a Windows Vista SP1-et és a Windows Server 2008-at, számos fejlesztéssel találkozhatnak, amelyeknek köszönhetően javul a biztonság, a kezelhetőség, a rendszer általános teljesítménye, az akadályok nélküli tervezés és a telepítési folyamat - zárul a bejelentés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.