Szimulátorok használata jobbá és gyorsabbá teszi

Szimulátorokkal készítik fel a sebészeket

A szimulátorok használata jobbá és gyorsabbá teszi a sebészeket, derült ki egy dán tanulmányból.

2009.05.15 17:25ictpress.hu

Sok más országgal ellentétben, a dán sebészképzésnek nem része a szimulátorokon végzett gyakorlatok. Azonban Koppenhágai Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy részéve kell tenni, ugyanis kulcsszerepet játszanak a szimulációkon szerzett tapasztalatok a később végzett műtéteken.

A kutatók 24 medikust osztottak két csoportra, az egyik a hagyományos képzést kapta, orvosok mellett dolgoztak és felügyelték őket, a másik ki lett egészítve hét óra szimulátoros gyakorlattal.

Az eredmények szerint a szimulátoron is gyakorló csoport tagjai kétszer olyan gyorsan operáltak, 12 perc alatt végeztek egy beteggel. A procedúrákat is jobban végezték az intézmény pontozási rendszere szerint, írta meg a BBC. Christian Rifbjerg Larsen vezető kutató szerint, a szimulátoros feladatokat be kell építeni a sebészképzésbe, és el kellene ezeket végezniük, mielőtt igazi betegeket műtenének.

Ez valószínűleg javítaná a betegek biztonságát. Nem sokkal az eredmények ismertetése előtt merült fel Angliában, hogy növeljék a szimulátoros gyakorlatok arányát a képzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.