A cégek alulbecsülik az adatok értékét

Sokba kerülnek az elveszett laptopok

Komoly veszélynek teszik ki az üzleti titkokat a céges laptop-használó alkalmazottak, a Ponemon Intézet kutatása szerint.

2009.04.27 16:42ictpress

Az Intel által támogatott Ponemon kutatása szerint, az elvesztett laptopok átlagosan 49,246 dollár veszteséget okoznak a cégeknek adatvesztés, szellemi tulajdon, elvesztegetett munkaidő, és jogi költségek formájában. Az információs társadalom korában a munkavállalók több adatot hordoznak magukkal, mint ezt megelőzően bármikor. Taxik, bérelt autók, hotelek, repülőterek, kocsmák, és a konferenciaközpontok a jellemző helyszínek a gépek elvesztésére.

Az igazgatók, és a céges ranglétra tetején elhelyezkedő vezetők laptopjainak az elvesztése általában feleakkora, 28,500 dolláros veszteséget jelent, amíg a középvezetők, menedzserek gépei 61,000 dollárt is jelenthetnek. Minél hamarabb jut a cég tudomására a laptop hiánya, annál kisebb az okozott kár. Amennyiben még aznap kiderül, a veszteség 8950 dollárra csökkenhet. Ezzel szemben, egy hét késlekedés 116 ezer növelheti a kár mértékét, írta meg a Yahoo! News.

Azokban az esetekben, amikor az elveszett adatokról készült biztonsági mentés, 70 ezer dollárra becsülték a kárt. Amennyiben erre nem került sor, csupán 39,250 dollárra. A tanulmány szerint ennek oka, hogy biztonsági mentés esetén könnyebb arra a következtetésre jutni, hogy érzékeny adatok kerültek ki a cégtől. Más szóval a cégek alulbecsülik az adatok értékét, ha nem tudják pontosan megállapítani, mi is veszett oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.