Big Mother figyel!

Nyomkövetőt raknak az angol gyerekekre

A Wales-i gyerekeket egy kísérleti projekt keretein belül, a buszon műholdon fogják követni, és arra bátorítják őket, hogy jelentsék fel barátaikat, ha nem megfelelően viselkednek.

2009.04.23 16:38ictpress

A tervet kísérleti jelleggel vezetik be hat Észak-Wales-i megyében, hogy megelőzzék az antiszociális viselkedést az iskolabuszokon. A tanulóknak egy fényképes mágneskártyát kell majd használniuk le- és felszálláskor, a szülők pedig a neten nyomon követhetik gyermekük mozgását.

A projekt készítőinek reményei szerint kevesebb lesz a lógás, és a sofőrök panaszai a rosszul viselkedő gyerekekre is csökkenni fog. A tervezetnek még részét képezik a "busz angyalai", olyan 14 év feletti fiatalok, akik jelentik az incidenseket, vagy ha a diákok rosszul viselkednek, írta meg a Telegraph.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.